Participa la DigiPhoto 2009

duminică, 24 mai 2009

Topul destinaţiilor de vacanţă testate de agenţii




Mallorca, Corfu şi Antalya ocupă primele locuri în clasamentul destinaţiilor de vacanţă cel mai călduros recomandate de către managerii agenţiilor de turism chestionaţi de Capital. Argumentele lor au la bază experienţele trăite ca turişti.

Oare unde îşi petrec concediile cei care vând excursii? Ce destinaţii i-au încântat atât de mult încât le-ar recomanda cu entuziasm nu doar clienţilor, ci şi cunoscuţilor şi apro­piaţilor lor? Managerii a cinci dintre cei mai importanţi tour operatori autohtoni au configurat pentru revista Capital ceea ce se anunţă a fi topul destinaţiilor anului. Şi nu orice fel de destinaţii, ci unele verificate de ei înşişi, din postura de turişti.

Cristina Irimia, director de marketing al J’info Tours, a petrecut, în septembrie 2008, două săptămâni în insulele Baleare şi Canare. „Am plecat cu o cursă charter spre Mallorca pentru un sejur. De acolo am zburat spre Tenerife, pentru alte şapte zile. În staţiuni m-am deplasat, de regulă, cu maşini închiriate sau cu autocarul. Una dintre excursii a inclus o noapte la Ibiza, iar în ziua următoare am navigat în jurul insulelor Cabrera şi Formentera. Sunt locuri aparte, unde fac plajă chiar şi membrii familiei regale spaniole. Bineînţeles, la adăpost de camerele paparazzilor“, îşi aminteşte Cristina Irimia. Managerul J’info Tours a optat pentru cazarea la hote­luri de patru stele, iar pentru întreaga vacanţă (care a avut şi câteva opţionale de lux, precum excursii pe insulele Lanzarote, Gran Canaria şi Gomera) a plătit 1.660 de euro.

În aceeaşi zonă şi-a petrecut ultima sa va­can­ţă şi Dan Goicea, ma­­nagerul agenţiei Cock­­tail Holidays. „Hotelul a jucat un rol important în se­jurul meu, mai ales că-mi place luxul. Am ales unul de cinci stele, cu mic dejun inclus şi acces free la SPA“, povesteşte Goicea. „Când alegi o vacanţă într-un loc unde ai mai multe obiective de vizitat, nu merită să optezi pentru masă în regim all inclusive. De cele mai multe ori, masa în oraş este mai ieftină decât cea de la restaurantul hotelului“, spune acesta. Preţul vacanţei a fost de 817 euro de persoană.

În schimb, Cosmina Vladu, director al Prestige Tours, şi-a dorit o vacanţă în care să stea la soare, dar care să-i ofere şi o surpriză fetiţei ei. „Am ales Cipru pentru că era în perioada Revelionului, când la noi era frig; acolo am făcut o plăcută baie de soare. Apoi, părinţii mei au vrut să mergem şi la Paris, pentru a-i arăta nepoatei Disneylandul“, a mai spus managerul. Vacanţa de cinci zile în Cipru, cu cazare la un hotel de cinci stele, a costat 1.800 euro (pentru doi adulţi şi un copil), în timp ce excursia de trei zile la Disneyland, cu cazare la o unitate de patru stele, 3.550 de euro (pentru patru adulţi şi un copil).

Croaţia, din ce în ce mai căutată

Deşi Kartago Tours nu are în ofertă Malaiezia, Annamaria Laszlo, director de marketing al agenţiei, a preferat această destinaţie pentru ultima sa vacanţă, de 13 zile. Ea a fost însoţită de soţ, iar costul călătoriei a depăşit cu puţin 4.000 de euro. „La Kuala Lampur, dacă optezi pentru o excursie cu autobuzele de sightseeing ai ocazia să-ţi construieşti singur ruta şi ritmul vizitelor“, explică ea.

Lucia Morariu, di­rector general al Eximtur, recomandă o des­­­­tinaţie ceva mai apropiată de România, în mare vogă în ultimii ani - insula croată Krk. Preţul pe care l-a plătit pentru o săptămână la un hotel de patru stele cu demipensiu­ne a fost de aproximativ 800 de euro. În acest an, în topul celor mai vândute vacanţe se află staţiunile din insulele Baleare şi Canare, respectiv Mallorca, Tenerife sau Grand Canaria, care au demonstrat că au mare priză la turiştii români.

În ce-i priveşte pe managerii tour operatori, chiar dacă vând excursii, ei sunt departe de a trăi o vacanţă continuă. Însă, din când în când, ei testează pe propria piele destinaţiile oferite clienţilor. Pentru mai multă încredere.

Când alegi o vacanţă într-un loc cu multe obiective de vi­zi­­tat, nu merită să iei masa în regim all inclusive.
Dan Goicea, manager Cocktail Holidays

104 curse charter au decolat săptămânal, în 2008, spre diverse destinaţii de vacanţă. Cele mai multe (73) au fost către Turcia, Grecia (23) şi Spania (10)

Clasament

Mallorca (Spania) *****
Preţul mediu pentru un sejur la patru stele cu demipensiune este de 650 de euro. Cristina Irimia (foto), J’info Tours, recomandă Mallorca «pentru că rămâne cea mai ofertantă insulă din punctul de vedere al divertismentului, peisajului, gastronomiei.»

Corfu (Grecia) ****
Preţul mediu de cazare este 500 de euro pentru un hotel de patru stele cu demipensiune. Lucia Morariu (foto) de la Eximtur recomandă «în special Corfu şi Halkidiki, pentru preţurile accesibile.»

Antalya (Turcia) ***
Preţul mediu pentru o vacanţă în această perioadă este de 400 de euro, incluzând cazarea la patru stele şi mic dejun. Annamaria Laszlo (foto) de la Kartago Tours recomandă Antalya datorită «hotelurilor cu servicii de calitate şi bine amplasate.»

Tenerife (Spania) **
Preţul mediu al unui sejur este de 600 de euro în capetele de sezon. Cosmina Vladu (foto), director al Prestige Tours, recomandă Tenerife «pentru nisipul negru şi spectacolele de flamenco. Pentru copii principala atracţie este Aqua Park, cu numeroasele spectacole ale vieţuitoarelor marine.»

Kos (Grecia) *
Preţul mediu al unui sejur este de 400 de euro. Dan Goicea (foto), de la Cocktail Holidays, preferă Kos pentru numeroasele plaje şi shoppingul la preţuri accesibile. «Recomand Castelul Cavalerilor Ioaniţi şi plimbările cu bicicleta, Kos (capitala cu acelaşi nume n.red.) fiind supranumit „oraşul bicicletelor“. Mâncarea este delicioasă: măsline, salată grecească, tzatziki şi prăjituri cu nuci şi miere».

Sursa : Libertatea.ro


Drama la Raliul Iasiului

Pilotul Lucian Gârbacea (senior) a murit, sâmbătă, după ce a suferit un grav accident în timpul probei speciale nr. 8 din cadrul Raliului Iaşiului.

El, împreună cu Tudor Mârza, se aflau într-un autoturism Renault Clio. Florin Briaur, ofiţerul de presă al evenimentului sportiv, a declarat că autoturismul în care se afla Lucian Gârbacea a derapat şi a intrat violent într-un copac de pe marginea circuitului care se afla în proba specială de la Popeşti, în pădurea Mădârjac.

În urma accidentului, Gârbacea senior a suferit multiple traumatisme şi un stop cardio-respirator. Din păcate, echipele de descarcerare şi SMURD, sosite la locul accidentului, nu au mai avut cum să îl salveze. Copilotul Tudor Mârza a scăpat cu viaţă, suferind un traumatism cranio-cerebral şi otoragie (suspiciune de leziuni craniene), el fiind transportat cu o ambulanţă spre Iaşi. Raliul Iaşiului a fost suspendat în urma decesului pilotului Lucian Gârbacea.

Înaintea plecării în Raliul Iaşiului, echipajul Gârbacea (senior) - Mârza era pe locul 3 al clasamentului Grupei A. Potrivit organizatorilor, sâmbătă dimineaţa au mai fost înregistrate două abandonuri în probele de la Dobrovăţ, primul fiind cel al pilotului Valentin Porcişteanu, celălalt al lui Claudiu David.


Da, din păcate, trupa Voltaj îşi va lua rămas bun de la fani!



Băieţii în frunte cu Călin Goia vor lansa un ultim album, de adio, la mijlocul lunii mai. Acesta se va numi “V8″. Membri trupei au declarat la MTV Days că acesta va fi ultimul lor material discografic. Dacă vreţi să-i mai prindeţi cântând live, aceştia vor susţine un concert pe 25 iunie la Sala Polivalentă. Şi cum ocazia este una specială, trupeţii vor avea o serie de invitaţi de marcă. De parcă asta ne consolează în vreun fel… Voltaj a fost trupa care a marcat piaţa muzicală de după ‘89. Au ştiut să se adapteze, să inoveze şi s-au menţinut în top mai bine de 10 ani! Concertele lor au avut mereu priză la public. Nu cred că a fost concert în care publicul să nu cânte toate piesele lor. Ei pleacă, noi rămânem cu amintirile acelor concerte. Să înceapă doliul!…