Participa la DigiPhoto 2009

duminică, 24 mai 2009

Drama la Raliul Iasiului

Pilotul Lucian Gârbacea (senior) a murit, sâmbătă, după ce a suferit un grav accident în timpul probei speciale nr. 8 din cadrul Raliului Iaşiului.

El, împreună cu Tudor Mârza, se aflau într-un autoturism Renault Clio. Florin Briaur, ofiţerul de presă al evenimentului sportiv, a declarat că autoturismul în care se afla Lucian Gârbacea a derapat şi a intrat violent într-un copac de pe marginea circuitului care se afla în proba specială de la Popeşti, în pădurea Mădârjac.

În urma accidentului, Gârbacea senior a suferit multiple traumatisme şi un stop cardio-respirator. Din păcate, echipele de descarcerare şi SMURD, sosite la locul accidentului, nu au mai avut cum să îl salveze. Copilotul Tudor Mârza a scăpat cu viaţă, suferind un traumatism cranio-cerebral şi otoragie (suspiciune de leziuni craniene), el fiind transportat cu o ambulanţă spre Iaşi. Raliul Iaşiului a fost suspendat în urma decesului pilotului Lucian Gârbacea.

Înaintea plecării în Raliul Iaşiului, echipajul Gârbacea (senior) - Mârza era pe locul 3 al clasamentului Grupei A. Potrivit organizatorilor, sâmbătă dimineaţa au mai fost înregistrate două abandonuri în probele de la Dobrovăţ, primul fiind cel al pilotului Valentin Porcişteanu, celălalt al lui Claudiu David.


0 comentarii: