Participa la DigiPhoto 2009

marți, 19 mai 2009

Londra, cel mai murdar oraş din Europa. Copenhaga, cel mai curat

Oraşul cel mai murdar, cel mai scump şi cu bucătăria cea mai slabă din Europa. Aceasta este descrierea Londrei, potrivit unui sondaj realizat de site-ul Tripadvisor.com. Pentru al doilea an consecutiv, capitala britanică a fost votată cel mai murdar oraş european.
londra
Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, persoanele chestionate susţin că Londra are şi cei mai prost îmbrăcaţi locuitori şi cele mai multe capcane pentru turişti.

Totuşi, sondajul evidenţiază şi câteva atuuri ale Capitalei Marii Britanii: cele mai frumoase parcuri publice şi cea mai atractivă viaţă de noapte.

La polul opus, Copenahaga a fost desemnată drept cel mai curat oraş. Potrivit sondajului, Dublin este cel mai “prietenos” oraş, în timp ce Bruxelles este considerat cel mai plictisitor.

În opinia participanţilor la sondaj, Veneţia depăşeşte Parisul în ceea ce priveşte romantismul. Capitala Austriei se află pe primul loc în această categorie.

Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 2.376 de turişti europeni, potrivit telegraph.co.uk.

Sa ne bucuram ca "Micul nostru Paris" nu este fruntas in ceea ce priveste mizeria?!?!

Sursa: Antena 3


România s-a clasat în 2009 pe locul 9 în UE, după alocările gratuite de emisii de CO2

emisii de carbon
Anul trecut, cele mai multe alocări gratuite le-au primit Germania (388,7 milioane tone CO2 echivalent), Marea Britanie (213,5 milioane tone) şi Italia (211,7 milioane tone), iar cele mai puţine Malta (2,1 milioane tone), Luxemburg (2,5 milioane tone) şi Letonia (2,9 milioane tone).

Emisiile de dioxid de carbon verificate ale României au scăzut în 2008 cu 8,7% faţă de 2007, la 63,5 milioane, iar numărul instalaţiilor a urcat cu 3,3%, la 252.

Emisiile de gaze cu efect de seră ale instalaţiilor verificate din Uniunea Europeană care participă la sistemul de tranzacţionare a certificatelor de emisii (EU ETS) a scăzut în 2008 cu 3,06% faţă de 2007, la 2.118 miliarde tone de CO2 echivalent, potrivit datelor transmise de statele membre. Bulgaria a transmis date incomplete.

“Reducerea cu 3% a emisiilor s-a datorat măsurilor luate de companii pentru micşorarea emisiilor, în urma creşterii semnificative a preţului carbonului şi a recesiunii economice”, a declarat comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas.

Din 2008, sistemul EU ETS include, din 2008, pe lângă emisiile de dioxid de carbon şi emisii de oxizi de azot, din producţia de acid de azot din Olanda şi Norvegia.

Numărul instalaţiilor participante la tranzacţii a scăzut în 2008 cu 213 faţă de 2007, până la 11.359, ca urmare a aplicării unui regulament ce a scos din sistem multe instalaţii de mici dimensiuni.

Anul trecut a fost prima dată când instalaţiile au putut să cedeze credite pentru emisiile generate prin intermediul unor mecanisme flexibile ale protocolului de la Kyoto, care permit decontarea unei părţi din emisiile proprii.

A doua sesiune de tranzacţionare a EU ETS a început la 1 ianuarie 2008 şi va continua timp de cinci ani până la 31 decembrie 2012. În acest interval ţările industrializate trebuie să atingă ţintele de emisii convenite prin protocolul de la Kyoto. Sistemul de tranzacţionare a emisiilor va fi reformat în mod substanţial în cea de-a treia perioadă, care va începe la 1 ianuarie 2013 şi va dura până în 2020. Legislaţia care a revizuit directiva privind tranzacţionarea emisiilor a fost adoptată ca parte a pachetului de energie şi climă al UE în 23 aprilie 2009

Sursa: News In