Participa la DigiPhoto 2009

luni, 30 martie 2009

Romania participa la cel mai mare maraton de stele


joi, 26 martie 2009

Muzica Vaginala




muzica vaginala


marți, 24 martie 2009

TRANCE ENERGY '09



luni, 23 martie 2009

Ora Pamantului ---- 28 martie 2009






Earth Hour Romania, 28 Martie 2009, ora 20:30




Inclestarea Titanilor :))


vineri, 13 martie 2009

Internetul implineste 20 de ani de existenta!

In fiecare an, pe 13 martie, se aniverseaza aparitia Internetului. In 2009, se sarbatoresc 20 de ani de la nasterea cestuia.

Nu cred ca exista o alta inventie care sa fi schimbat asa de mult modul in care ne comportam, modul in care traim si interactionam precum a facut-o Internetul.

Am ajuns dependenti de ceva virtual si implicarile unui crash al internetului ar putea avea rezultate nimicitoare.

Hai sa ne amintim cateva din principalele repere care au marcat evolutia world wide web-ului, de-a lungul timpului:


1971 - Primul electronic mail (email) a fost trimis de specialistul IT Ray
Tomlinson




1989 - Tim Berners inventeaza notiunea de www (world wide web)



1993 - Primul ziar online este creat de studentii de la MIT, numit The Tech.






1993 - Carl Malamud lanseaza prima statie radion online luand cate un interviu saptamanal expertilor in calculatoare.

1994 - Este lansat primul motor de cautare numit WebCrawler


1995 - Are loc explozia site-urilor .com , care dureaza pana in 2001. In septembrie 1995 se lanseaza site-ul ebay

1996 - Pe data de 4 iulie se lanseaza Hotmail, unul din cele mai puternice servicii de mail.





1997 - Are loc vanzarea domeniului business.com contra sumei de 80,000 lire sterline iar in luna noiembrie se lanseaza site-ul BBC News Online.

1998 - In luna septembrie are loc lansarea motorului de cautare Google.


marți, 10 martie 2009




ORA MONDIALA A ECONOMIEI DE ENERGIEI

28 Martie 2009



Ora Pamantului este un eveniment global creat pentru a simboliza ca fiecare dintre noi, lucrand impreuna, poate avea un impact pozitiv impotriva poluarii si a schimbarilor climatice..

Ora Pamantului transmite un semnal puternic ca oamenii din intreaga lume sunt ingrijorati si totodata pregatiti de a lua atitudine impotriva poluarii si a schimbarilor climatice si asteapta ca liderii lor sa ia actiuni inainte de a fi prea tarziu.
Cateva cautari pe Google despre Earth Hour si aflam ca…

In Romania: Dispeceratul Energetic a anuntat ca s-a inregistrat o reducere de energie de 100-150 megawati, echivalentul a aproximativ un milion si jumatate de becuri.

Ca sa faceti o comparatie cu orase din lume

Bangkok - economie de eneggie de 165 megawati

Sydney - economie de eneggie de 264 megawati

Toronto - economie de eneggie de 900 megawati


vineri, 6 martie 2009

M-am gandit ca sa ofer vizitatorilor si nu numai si un moment de ragaz ...ca doar suntem in secolul vitezei..si ce alta metoda mai buna de relaxare exista decat auditia unui calup de melodii..care mie imi sunt extrem de dragi..asa ca va recomand sa va asezati comfortabil pe cea mai apropiata canapea...si bucurativa de ''zgomot pentru liniste''



VANGELIS - Alpha




10. Conquest Of Paradise




VANGELIS - Pulstar




Vangelis-L'enfant(Opera sauvage , 1979)




Vangelis - La petite fille de la mer




Jean Michel Jare - Oxygene part 4




Vangelis Apocalypse des animaux.




BLANK & JONES - Beyond time




Amedeo Minghi - Edera




andrea bocelli&sarah brightman- time to say goodbye




Celine dion-pour que tu m'aimes encore






CELINE DION-A new day has come


Celine Dion - Think twice




schiller mit heppner-dream of you



Luna se indeparteaza de Pamant

Dupa 25 de ani de masuratori si inregistrari de date, a devenit limpede pentru oamenii de stiinta ca orbita Lunii isi mareste incet volumul, iar satelitul natural al Pamantului se indeparteaza constant de planeta noastra. In cifre mai exacte, satelitul natural al Terrei se indeparteaza de noi cu o rata de patru centimetri anual. Conform astronomilor, se pare ca aceasta tendinta va persista pana atunci cand Soarele va deveni o giganta rosie, peste aproximativ cinci miliarde de ani. In timpul acestei faze solare, atat Pamantul cat si Luna vor fi afectate de atmosfera aflata in expansiune a stelei si se vor reapropia. Atunci, Luna va reveni spre Pamant pana la limita inferioara a distantei posibile dintre cele doua corpuri, ajungand la o departare de 18.470 kilometri, asa-numita “limita Roche”. Rezultatul final va fi insa distrugerea Lunii in fragmente foarte mici care ar urma sa alcatuiasca, in jurul ecuatorului Terrei, un disc de resturi cu diametrul de aproximativ 37.000 kilometri, asemanator inelelor saturniene.

Mai multe pe www.Descopera.ro





Centura de radiatie Van Allen

Centura de radiatie Van Allen este un camp plasmatic aflat in jurul Pamantului, alcatuit din particule incarcate electric, tinute laolalta de campul magnetic al planetei. In timpul misiunilor Apollo, echipajele umane de la bordul aeronavelor au fost partial expuse radiatiei Van Allen, astronautilor crescandu-le sansa de a dezvolta forme de cancer de 5 ori mai mult decat persoanelor obisnuite. Totusi, NASA sustine ca a calculat in mod deliberat lansarile si traiectoriile navelor Apollo si a folosit orbitele de transfer spre Luna care doar au atins tangential marginea centurii deasupra ecuatorului pentru a minimaliza iradierea echipajelor. De asemenea, unele teste nucleare efectuate in spatiu au provocat centuri artificiale de radiatie. Starfish Prime, un test nuclear care a avut loc la mare altitudine, a creat o centura artificiala de radiatii care a avariat sau a distrus o treime dintre satelitii aflati pe orbita joasa a Pamantului in acea perioada (1962). Aceeasi ar fi probabil soarta tuturor satelitilor de pe orbita Pamantului, daca s-ar afla sub incidenta centurii de radiatie Van Allen.





Viteza de rotatie a Pamantul variaza

Ca rezultat al variatiei fortelor gravitationale sub influenta Lunii, a Soarelui si a celorlalte planete din sistemul solar, precum si al altor mecanisme cosmice, viteza de rotatie a Pamantului in jurul propriei axe ajunge sa varieze in timp. Recent, zilele au devenit mai scurte cu sutimi de secunda, ceea ce sugereaza ca viteza unghiulara de rotatie a Pamantului in jurul axei sale a crescut. Factorii care induc aceasta sporire de viteza nu au fost inca determinati cu exactitate. De asemenea, datele inregistrate referitoare la rotirea Terrei prezinta oscilatii in functie de anumite perioade din an. Astfel, cea mai pronuntata incetinire a rotatiei planetei are loc iarna, in lunile ianuarie si februarie, cand Pamantul isi atinge viteza minima dintr-un an.




Atmosfera evadeaza

Datorita energiei termale, unele dintre moleculele aflate la granita superioara a atmosferei Pamantului isi maresc viteza de miscare pana la punctul in care pot evada din sfera de influenta a gravitatiei terestre. Acest lucru duce la o scurgere lenta dar constanta a atmosferei in spatiu. Deoarece hidrogenul nefixat are o greutate moleculara scazuta, el poate deprinde viteza necesara unei evadari mai rapide si se poate scurge in spatiul cosmic la o rata superioara. Din acest motiv, atmosfera actuala a Pamantului se oxideaza mai degraba decat se reduce, consecintele acestui fapt tinand de nivelul naturii chimice a vietii care s-a dezvoltat pe planeta. Atmosfera bogata in oxigen retine o mare parte din hidrogenul care supravietuieste, blocandu-l in molecule de apa.


joi, 5 martie 2009

10 lucruri necunoscute despre Terra



Ne nastem pe Pamant, il luam in mostenire si nu intelegem mare lucru despre planeta noastra, daca nu o studiem aprofundat. Fara a avea acces la informatiile culese de predecesorii nostri, poate, privind orizontul, ne-am da seama ca traim pe un corp ceresc sferic sau, urmarind ciclicitatea noapte-zi, am intui miscarea de rotatie in jurul axei. Insa, o multime de fenomene care ne influenteaza substantial planeta, precum si o seama de procese indelungate care nu ne afecteaza pe noi in mod
direct, dar, in timp, slefuiesc legile dupa care este ghidata evolutia planetara ar ramane enigme de nedescifrat. Mii de ani i-au trebuit omenirii pentru a afla secretele Terrei, iar aceasta misiune este departe de a se fi incheiat.




Gravitatia nu este uniforma pe toata suprafata Pamantului

Se pare ca in anumite locuri de pe Pamant, ne putem simti mai grei decat in altele. Acest fenomen este explicat prin faptul ca, in unele regiuni de pe planeta, atractia gravitationala actioneaza cu o forta mai mare decat in majoritatea zonelor. Un punct in care gravitatia se manifesta cu intensitate scazuta se afla in vecinatatea coastelor indiene, in timp ce, fenomenul atractiei actioneaza mai pronuntat in Oceanul Pacific de Sud. Cauza acestor iregularitati este momentan necunoscuta, de vreme ce nu aspectul suprafetelor pare sa influenteze aceste reactii. Ca atare, satelitii gemeni GRACE ai NASA, lansati in martie 2002, fac masuratori detaliate ale campului gravitational al Pamantului, care vor duce, spera cercetatorii, la descoperiri importante referitoare la gravitatie si la sistemele naturale ale Terrei.


marți, 3 martie 2009

O pastila dulce-amaruie de umor

Un satelit comercial american a fost distrus în urma unei coliziuni în spaţiu cu un satelit rus, accident extrem de rar, a informat miercuri societatea Iridium, care exploata dispozitivul american, zice România Liberă.

Scenariu 1: Americanul şi rusul s-au luat la ceartă pe messenger şi unul dintre ei, probabil rusul, a zis, sarcastic: “Asta la vista, beibiii!”.

Scenariu 2: Americanul şi rusul s-au luat la întrecere – cine înconjoară pământul cel mai repede, dintr-un punct aflat deasupra Indiei.

Scenariu XXX: Americanului i se făcea sex oral la biroul de comandă. “Oh, shit! Was that a russian satellite? Get me Vladimir on the line right now… and stop crying, bitch!”.

Scenariu Microsoft: Rusul avea tastatură americană.

Scenariu incredibil: Dan Diaconescu anunţă Războiul Stelelor. “Credeţi că Magda Ciumac ar trebui să se urce în primul avion spre Washington? Răspuns: Da / Nu”.

Declaraţie Gigi Becali: “Nu ştiu, nene, dar zdreanţa aia nu avea ce să caute în spaţiu”.

Declaraţie Vadim Tudor: “Păi, ce vă miraţi aşa?”.

Declaraţie Mircea Geoană: “Va trebui să regândim tot sistemul”.

Declaraţie Adrian Năstase: “Să ne înţelegem, urmările vor fi fireşti”.

Declaraţie Mihai Trăistariu: “Scuzaţi-mă, dar trebuie să hrănesc porumbeii acum, sunaţi-mă mai târziu sau, mai bine, trimiteţi întrebarea prin SMS. Mulţumesc!”.

Declaraţie Mircea Badea: “Bag mâna în foc că nici Sârbu, nici Vântu nu stau prea bine acum”.

Declaraţie Elena Băsescu: “Este un succes pentru echipa Steaua că are fani chiar şi în spaţiu, nu?”.

Declaraţie Valentin Stan: “A? Ce ziceţi, dle Gâdea? Ia fiţi atent aicea: e vorba de o înregistrare oficială ce a fost făcută pe satelitul american, cu câteva minute înaintea producerii incidentului: Well, it’s one for the money / Two for the show / Three to get ready / Now go, cat, go / But don’t you step on my blue suede shoes. A? Ce ziceţi acum, dle Gâdea?”.


Record de viteza pe internet



Pentru prima oara in lume, cercetatorii danezi au depasit asa-numitul “prag al terabit-ului”, adica posibilitatea de a transmite date cu viteza de 1.000 gigabiti pe secunda.

Este viitorul comunicatiilor internet si a devenit deja realitate la Institutul de fotonica din Liyngby, in Danemarca. O performanta “monstruoasa” intrucat depaseste de circa 50.000 de ori conexiunile cele mai rapide puse la dispozitie utilizatorilor de providerii comerciali; o viteza care permite descarcarea a 80 de filme calitate DVD pe secunda.



"Am batut toate recordurile mondiale”, a declarat cu mandrie responsabilul proiectului de cercetare, Leif Katsuo Oxenlowe. Ce-i drept, recordul mondial in domeniu atins pana acum era de 640.000 biti pe secunda si doar cinci laboratoare din lume au fost capabile sa-l realizeze. Viteza maxima ce poate fi atinsa de retele locale cele mai eficiente (LAN) este de un gigabit, iar actuala infrastructura a web-ului atinge limita de 10 gigabiti pe secunda.


Sursa: La Repubblica